Har du vad som krävs
för solenergi?

Vårt mål är att alla svenska tak som har bra förutsättningar för solkraft, också ska ha en solanläggning.

Därför erbjuder vi nu alla som kontaktar oss att ta reda på solpotentialen för deras tak, så att de kan avgöra om det är en bra investering eller ej.

Solkraft i Sverige – really?

Solkraft i Sverige – really?

Ja, really. Tack vare en snabb teknisk utveckling och fallande priser på solceller, i kombination med de stöd och möjligheter till försäljning av överskottsel som finns, är solenergi idag en lönsam investering på svenska bostäder.

Men det gäller inte alla. På kartan till vänster ser du SMHIs beräkning av solinstrålning på olika platser i Sverige. Bäst förutsättningar för solkraft finns längs kusten i Svealand och Götaland, men även stora delar av inlandet har tillräckliga förutsättningar idag.

Var bor du?

Är det i något av områdena från 950 och uppåt, finns chansen att du kan få bra avkastning från en solenergianläggning redan idag. Men det avgörs också av din Solpotential – mer om den nedan.

Funkar solkraft för dig?

Funkar solkraft för dig?

Varje hus har sina individuella förutsättningar för solkraft. För att få reda på hur bra solkraft funkar med ditt hus, krävs några timmars räknande. Det kan du naturligtvis göra själv, men det enklaste sättet att göra det, är att låta oss göra jobbet.

Fyll i ditt postnummer här nedan så får du direkt svar på om du bor rätt för solkraft.

Vill du sedan veta mer, kan vi ordna en detaljerad kalkyl inom 24 timmar, helt utan kostnad.

Vi är Soldags

Soldags är ett svenskt företag som hjälper privatpersoner att skaffa sina egna solkraftverk. Det gör vi genom att analysera förutsättningarna för en specifik byggnad, projektera en solenergianläggning, leverera utrustningen som krävs och installera anläggningen på kundens tak.

Soldags mål är att alla tak som har bra förutsättningar för solkraft, ska utrustas med ett solkraftverk. För att nå dit analyserar vi mängder av svenska tak och uppmärksammar de husägare som har bra förutsättningar på att de kan vara en bra investering.

Soldags grundades 2017 och huvudkontoret ligger i Stockholm.